Honning er det mest helsebringende vi kan spise. Ingen annen substans inneholder alle ingredienser menneskekroppen behøver, slik som honning.
Når du skal velge honning, er det viktig å velge honning etter behov. Du har vanlig, norsk lynghonning, du har akasiehonning, lavendelhonning og en rekke flere, alt etter som hvilke blomster biene har sanket sin pollen fra. Disse er gode mathonninger, som du kan bruke i bakverk, te, blande med frukt eller som marinade til kylling.
Dersom du ønsker en mer helsebringende effekt, skal du bruke Manukahonning. Biene sanker pollen fra Manukaplanten som kun vokser på New Zealand. Denne honningen har opptil 30 ganger høyere aktivitet enn all annen honning, og er derfor en kraftbombe når det gjelder å kurere sår og helseproblemer.
Honningen inneholder langt flere antioksidanter enn frukt og grønnsaker og er en mester i å suge til seg frie radikaler som er så skadelige for helsen vår. Honningen inneholder også en rekke enzymer som er så viktige for fordøyelsen vår. Dette igjen kan bidra til å holde vekten normal. Og når tarmfloraen normaliseres, vil de med irritabel tarm også kjenne lindring.
Huden har goså godt av honning, siden den er antibiotisk og kan drepe infeksjoner og har en unik evne til å holde på fuktigheten. Dette gjør at huden blir mer spenstig. Plages du med acne, er Manukahonning et unikum!
Ved Hebrew University of Jerusalem har forskerne funnet at honning har god effekt på magesår. Magesår er forårsaket av bakterier, og siden Manukahonning er svært antibakteriell ( i tillegg til antibiotisk) kan honningen kvele bakteriene.
Spis honning hver dag, både for å forebygge og helbrede!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar