Jeg pisker egg og sukker iherdig, til en hvit og luftig masse.
Gjestene ankommer snart, og jeg vet at de alltid gleder seg til mine
bakekreasjoner.
Jeg elsker å utforske nye oppskrifter, blande oppskrifter,
sjokoladekaker med bløtkakekrem, fantasien er stor når jeg får pusle med
mine oppskrifter.
I kveld er det en stor vennegjeng som er ventet, og kaken skal bli
perfekt. Eggedosisen er så fast at den nesten ikke slipper bollen. Jeg
blander forsiktig inn mel og bakepulver, og en rekke hemmelige
ingredienser. Dette skal bli eventyrkaken!
Formen er smurt og ovnen er oppvarmet. Jeg får lyst til å stikke
fingeren i røren og smake, den ser så fristende ut. Men av erfaring vet
jeg at det ferdige produktet smaker så mye bedre!
Jeg skraper ut hver smitt og smule av bakebollen og inn i formen.
Kaken skal ha maksimal høyde. Jeg rister lett på formen, ingen
luftbobler ønskes. Inn i ovnen og ventetiden begynner!
Mens oppvasken tas, stekes kaken til en gyllenbrun delikatesse.
Pling, og der er steketiden ferdig. Jeg tar gryteklutene, lukker opp
ovnsdøren og strekker meg inn for å hente ut herligheten, for så å
glemme at ovnsveggene er glødende varme! Et stort og langt svimerke på
oversiden av hånden er takken. Det brenner og svir og jeg ser at det er
ganske dypt. Jeg kaster meg rundt, finner frem Manuka 18+ skin health creme og smører på fortere enn svint. Dette skal ikke få ødelegge kvelden med mine venner!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar