Men i år tenkte jeg å lage en av mine favorittdesserter, selv om jeg aldri har spist den til jul. En god og ekte Tiramisu er en fristelse jeg ikke klarer å motstå. Men denne gangen skal jeg bytte ut kaffelikøren med hasselnøttlikør, Frangelico, en ide jeg fikk av å se på Nigella Lawsons program.
Prøv denne oppskriften:
2,5 dl Frangelico hasselnøttlikør
2 x 200g savoiardi kjeks
2 egg
75g sukker
500g mascarpone
2 1/2 ts kakao
Bland kaffen med 2 dl Frangelico i en bolle. Dypp kjeksen i blandingen, dypp begge sider så de blir våte, men ikke bløte. Legg kjeksene i et lag i bunnen av en glassform.
Separer eggene, men behold kun en av eggehvitene. Pisk de to eggeplommene og sukkeret inntil det er tykt og får en blek gulfarge, tilsett deretter resten av Frangelicoen og mascarponeosten. Bland til en luftig masse.
Pisk den ene eggehviten til den er tykk. Bland inn eggehviten i mascarponeblandingen og legg halvparten av kremblandingen oppå kjeksene.
Gjenta med et lag kjeks til som er dyppet i Frangelicoblandingen og dekk med mascarponeblandingen.
Dekk til med plastfilm og la den stå natten over i kjøleskapet. Før servering drysser du kakaopulver over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar