onsdag 12. september 2012

Ha alltid honning i kjøkkenet

Honning er sunt, det er helbredende og det kan brukes som søtningsmiddel.

Kanskje har du ikke tenkt over at honning kan brukes til mye annet enn bare i teen? Siden honning, og spesielt Manukahonning (påvist opptil 30 ganger høyere aktivitet enn annen honning) har slik en helbredende effekt, kan det være lurt å innlemme honningen i ditt daglige kosthold. Og siden den også kan brukes til så mangt, bør man alltid ha en krukke honning for hånden.

Og hva annet enn teen kan honningen brukes til?
Prøv å bytte ut sukkeret i kremfløten med 1 ss honning når du skal piske krem. Kremen får en kraftigere smak og en vakker gyllen farge.

Pensle lammelåret, svinesteken eller kyllingfileeten med honning før den stekes. Honning passer godt til stekt kjøtt!

Plages du med dårlig ånde? Ta en spiseskje Manukahonning og bakteriene i munnhulen blir fjernet.

Honning kan også brukes direkte på huden. Ved brannsår smører du på Manukahonning. Ønsker du en rimelig antirynkekrem, så blander du saften fra en halv sitron, litt olivenolje og 1 ss Manukahonning.

Og husk! Ha honning i huset til enhver tid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar